Algebehandling af tag

Overvejer du at give dit hus en algebehandling af tag, så læs med her, hvor du kan blive klogere på, hvordan en tagrensning bliver foretaget, samt hvad du skal være opmærksom på, før du går i gang med at rense husets tag.

Mos, alger og skidt kan nemt få dit tag til at se slidt og kedeligt ud. Men alger og mos kan også i værste fald, give store skader på husets tag, hvorfor det altid er en god ide, at gøre noget ved problemerne, inden skaderne bliver for store, og algerne for mange.

Vil du gerne have et flot tag på dit hus, kan du selvfølgelig vælge at udskifte taget. Men det er den dyre løsning, og ikke altid den nødvendige, for ofte er er det nok med en tagrensning, hvilket også er væsentlig billigere, end et helt nyt tag.

Få 3 GRATIS tilbud på algerens

Hvordan bliver taget renset?

En algebehandling kan umiddelbart udføres på alle former for tage. Visse typer egner sig dog ikke til at blive renset, og ved enkelte type er en rensning omend slet ikke nødvendig. Er taget porøst og gammelt, er det sjældent en god ide at rense det, da de maskiner der bruges til at rense taget, ofte kan spule med et tryk på op til 400 bar, hvilket kan få et porøst hustag, til at slå revner og endda også få skader. 

Tjek for fejl og mangler

Det første der skal ske, i forbindelse med at rense taget er, at det skal tjekkes for fejl, skader og mangler. Er der skader på taget, for eksempel ét eller flere huller på overfladen, skal dette først udbedres, da vand fra rensningen kan trænge ind under taget, og dermed medføre indvendige skader. Dette skal du selvfølgelig helt undgå. 

Tjek tag for fejl

Få et GRATIS TAGTJEK + TILBUD

Du kan selv tjekke taget, men vil du gerne sikre dig at alt er som det skal være, kan du med stor fordel bestille en tagrensning ved en tagkonsulent.

Fordelen ved at få en tagkonsulent til at gennemgå taget, er at han eller hun, kan gennemgå tages stand, og ligeledes vurdere om taget skal udskiftes, eller om det bare trænger til at blive renset. 

Hvor lang tid virker algebehandlingen?

En tagrensning er en tidskrævende proces, og jo flere alger på tag og jo mere mos der er på dit tag, jo længere tid vil det tage at komme problemerne til livs. I det øjeblik, algefjerneren er sprøjtet på taget, stopper algevæksten automatisk, men det betyder ikke at algerne ikke længere er synlige. Produktet skal have god tid til at virke, hvor man typisk allerede efter få uger, kan begynde at se virkningen af behandlingen. 

Er taget angrebet af alger?

En tagrensning er en tidskrævende proces, og jo flere alger på tag og jo mere mos der er på dit tag, jo længere tid vil det tage at komme problemerne til livs. I det øjeblik, algefjerneren er sprøjtet på taget, stopper algevæksten automatisk, men det betyder ikke at algerne ikke længere er synlige. Produktet skal have god tid til at virke, hvor man typisk allerede efter få uger, kan begynde at se virkningen af behandlingen. 

Hvornår skal et tag have algebehandling?

Alger og mos på taget ser ikke flot ud, og faktisk er algerne og mosset også skadeligt for taget, hvorfor det er en god ide at få det fjernet. Alger på tag og mos ses som ofte hvide, sorte eller gule pletter, og kan i længden komme til at virke som en svamp på taget, der suger alt fugt til sig. 

Skal dit tag på huset renses, kan du gøre dette hele året rundt, men forudsætningen for et godt resultat er, at der er plusgrader og at der er tørvejr. Det bedste tidspunkt, hvis du vil rense taget er forår, sommer og sensommer, hvor der ikke er risiko for frost. 

Tag algebehandling

Der er flere gode grunde til at vælge at få taget renset, men som med så meget andet, når det kommer til vedligeholdelse af huset, er der selvfølgelig både fordele og ulemper. 

Fordelen ved at rense taget er selvfølgelig at taget fremstå nyt og velholdt, ligesom en tagrensning, kan være med til at øge ejendomsværdien, fordi huset fremstår flot og vedligeholdt, for eksempel i forbindelse med et salg. 

Ulemperne ved at rense taget, er også værd at overveje. For ved at rense og behandle taget for alger, kan taget blive utæt, hvis rensningen ikke bliver udført korrekt. Det samme gælder når vandet der bruges ved rensningen, skal væk. Her er det vigtigt at opsamle det korrekt, da det ellers kan medføre store skader på miljøet. 

Virker algebehandling på gamle tage?

Er taget på dit hus, ikke helt nyt, kan du med fordel henvende dig til en tagkonsulent, som først vil gennemgå taget for fejl og eventuelle skader. Er taget medtaget efter mange års slid, er det ikke altid at en rensning er nok, hvorfor du bør overveje om det i stedet er bedre at udskifte hele taget med et nyt.

Men mange gange er det også nok at rense taget, for skidt, alger og mos. Her er det en god ide at henvende dig til en professionel fagmand, som kan udføre arbejdet, således der ikke opstår skader på taget under arbejdet. De fleste tage kan sagtens renses, også selvom det er hårdt ramt af alger og mos. 

Kan dit hustag tåle at blive renset?

Det er slet ikke ualmindeligt at mos og alger har fået lov til at brede sig på et hustag, heller ikke så meget at den oprindelige farve, næsten ikke er synlig længere. Når algerne har siddet på et tag i lang tid, kommer der for det første flere alger.

Men det er ikke det eneste, for når algerne sidder i lang tid, vil der ske det, at rødderne får bedre fast, og det tager derfor længere tid at komme af med dem igen. 

Kan dit hustag tåle at blive renset

Få et GRATIS TAGTJEK + TILBUD

Det er samtidig heller ikke alle tagbelægninger, der kan tåle en rensning, ligesom der også findes tage, der slet ikke er beregnet til at blive renset. Er dit tag udført af tegl, bør du acceptere at taget ældes, og dermed lære at leve med at taget på sigt vil ændre udseende. 

Et tag der er udført i naturskifer, er for eksempel selvrensende, hvorfor du slet ikke bør overveje at rense det. Der vokser ingen alger på tag af naturskifer, hvorfor det er spildte penge at rense det. 

Tjek alderen på dit hustag

Til gengæld kan et tag i eternit både tåle en rensning og endda også tåle en gang maling. Her er tommelfingerreglen dog, at taget ikke bør være mere end 40 år gammelt, da det derfor ofte vil være for slidt, og det derfor i stedet hellere kan betale sig at udskifte taget med et helt nyt. 

Når man udfører en algebehandling, bliver en form for algedræber sprøjtet direkte på hustaget. Produktet virker ikke med det samme, men skal virke over tid, hvorfor det er nødvendigt at væbne sig med tålmodighed, hvis du vil algerne og mosset til livs. 

Er det gratis at få et tilbud på algebehandling af tag?

Er du i tvivl om dit tag på dit hus trænger til at blive renset, kan du med fordel indhente et tilbud hos en professionel fagmand. Der findes flere forskellige slags firmaer, der professionelt arbejder med at fjerne alger og mos fra hustage, hvorfor det er nemt at finde et attraktivt tilbud. 

De fleste steder er dette gratis, mens prisen på en tagrensning varierer alt afhængig af området og i hvilken landsdel du bor. Den typiske pris for et hus på omkring 100 m2 er ca. 5.000 – 6.000 kr. 

Vælger du at tage kontakt til en professionel tagrenser, vil husets tag blive gennemgået grundigt, så du kan sikre dig selv at have et flot tag, mange år frem i tiden. 

Indhold hvor vi har søgt viden og kilder opdateres her: