Slagnøgle

Når det kommer til montering og afmontering af bolte, for eksempel når du skal skifte hjul på din bil, så er en slagnøgle et essentielt stykke værktøj. En slagnøgle findes i flere forskellige størrelser, den minder om en boremaskine, men i stedet for at bore små og store huller, kan slagnøglen i stedet bruges til, at slå bolte og nitter fast i et emne. 

Er du på udkig efter en god slagnøgle til hjulskift, er det vigtigt først at vide hvad det er, slagnøglen skal bruges til. Her i denne lille artikel, giver vi dig nogle gode råd til, hvordan du finder den slagnøgle, der passer bedst til dine behov.  

Makita DTW285Z akku slagnøgle med batteri

Makita DTW285Z akku slagnøgle med batter

Har du brug for en god slagnøgle med masser af kraft, så er denne model fra Makita, et ganske godt bud.

Slagnøglen er udført med en kulløs motor, der er designet med hele 3 hastigheder, samt H-mode. H-mode betyder at maskinen stopper efter 0,2 sek. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Info: LED lys, overbelastningsbeskyttelse
 • Vægt: 1,7 kg

Dewalt akku slagnøgle DCF894N-XJ XR 18V med højt moment 

Dewalt akku slagnøgleDCF894N-XJ XR 18V med højt moment

Endnu et godt bud på en god akku slagnøgle, er denne fra Dewalt. Grundet det kompakte design og den lave vægt, er denne maskine ideel at bruge, til de trange opgaver.

Takket være de gummibeklædte greb, får du fuld kontrol over maskinen, når du arbejder. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Info: Med låsepind for mere effektiv momentoverførsel
 • Vægt: 1,5 kg

Bosch GDS 18 V-LI HT Professional Solo

Bosch GDS 18 V-LI HT Professional Solo

Denne slagnøgle, er designet til at kunne udføre de mest krævende opgaver. Den kan bruges til både metal og beton, grundet maskinens høje drejningsmoment på 650 Nm.

Denne kraftige og yderst robuste maskine, er udført i metal, hvilket gør den til en meget modstandsdygtig slagnøgle. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Info: Højre/venstreløb, styringselektronik, softgrip
 • Vægt: 3 kg

Milwaukee M18 FIW2F12-0X Solo med friktionsring

Milwaukee M18 FIW2F12-0X Solo med friktionsring

Med et imponerende moment på 339 NM, er denne slagnøgle en særdeles kraftig maskine. Har du således brug for en slagnøgle, som du med sikkerhed ved, kan skrue alle bolte sikkert fast, så er det denne maskine, du skal have fat i. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Info: LED lys der giver en optimal arbejdsbelysning
 • Vægt: 1,8 kg

Makita DTW181Z Solo kompakt og lille med 180 Nm

Makita DTW181Z Solo kompakt og lille med 180 Nm

Denne kompakte og kulfrie slagnøgle, er en særdeles brugervenlig maskine. Den er i stand til at yde et max. moment på 180 Nm.

Der er mulighed for at stille på hastigheden på denne maskine; 2 hastigheder samt H-mode med rotationsstop efter 0,2 sek. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Info: LED lys er med til at give et optimalt arbejdslys
 • Vægt: 1,2 kg

Dewalt DCF894P2 (2×5.0Ah) akku slagnøgler med 2 batterier

Dewalt DCF894P2 2x50Ah akku slagnøgler med 2 batterier

Har du brug for en smart akku slagnøgle, der giver dig mulighed for at arbejde alle steder, så er denne maskine et godt bud.

Den er designet med et batteri, hvilket betyder at denne batteri slagnøgle er nem at have med dig på farten. Maskinen leveres med 2 litium ion batterier. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Vægt: 1,5 kg

Hitachi WR18DBDL2 Solo batteri slagnøgle 18V

Hitachi WR18DBDL2 Solo batteri slagnøgle 18V

Vil du have en høj arbejdskomfort, så skal du uden tvivl overveje denne smarte maskine fra Hitachi. Denne batteri slagnøgle fra Hitachi, er designet med en praktisk bæltekrog, hvilket betyder at denne maskine er nem at opbevare i dine bukser, når den ikke er i brug. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Info: LED lys er med til at give et optimalt arbejdslys, elektrisk bremse, 4 konstante hastigheder, overbelastningsbeskyttelse
 • Vægt: 1,2 kg

Makita akku slagnøgleDTW700T med 700 NM

Makita akku slagnøgle DTW700T med 700 NM

Det sidste bud på en effektiv akku slagnøgle, er denne model fra Makita. Den er kulfri, og er nem at arbejde med, grundet den lave vægt.

Med et indbygget LED-lys, er det altid nemt at se arbejdet undervejs, og på grund af det høje drejningsmoment på 700 NM, er denne maskine særdeles effektiv. 

 • Effekt: 18 Volt
 • Info: LED lys er med til at give et optimalt arbejdslys, overbelastningsbeskyttelse, ergonomisk design, XPT (Extreme Protection Technology) der giver ekstra beskyttelse mod støv og fugt
 • Vægt: 1,2 kg

Hvilken typer opgaver bruges en slagnøgle til?

Når du skal købe en slagnøgle, er det første du bør gøre at finde ud af, hvad det er du skal bruge slagnøglen til. Der findes mange forskellige slags slagnøgler, og ligeledes er der mange, med forskellige funktioner. 

Når du skal kigge efter en slagnøgle til hjulskift, skal du kigge efter; størrelse, drejningsmoment, med eller uden batteri og omdrejningstal. 

En slagnøgle bruges primært til at løsne, eller fæstne bolte. For eksempel i forbindelse med hjulskift på bilen, hvor det er vigtigt at sikre at hjulene sidder 100% fast. 

En akku slagnøgle er effektiv til dækskift

Står du og skal i gang med at skifte dæk på bilen, kommer du ikke uden om et godt stykke værktøj. Her er en akku slagnøgle et godt værktøj, fordi slagnøglen er nem at håndtere, fordi der ikke er en lang ledning, du skal tage hensyn til. 

Faq – ofte stillede spørgsmål om bolig

Hvad er en slagnøgle?

En såkaldt batteri slagnøgle til hjulskift, kaldes også for en møtrikspænder, og er det perfekte værktøj, til når du har brug for at afmontere og montere forskellige bolteforbindelser. 

Hvad bruges en slagnøgle til?

Skal du skifte hjul på bilen, skifte en del på cyklen, eller noget helt andet, hvor der er bolte involveret? Så er slagnøglen et oplagt valg, til når du skal løsne de forskellige bolte.

Er slagnøgle det samme som trykluft?

En slagnøgle og et værktøj der arbejder med lufttryk, kan i princippet udføre det samme job. I dag er de to typer på fuld højde med hinanden, når det gælder at kunne levere den samme styrke.