Rens af lædersofa

En lædersofa er flot at se på, og det samme gælder ikke mindst en sofa i læder, der har fået den helt rette pleje med de helt rette produkter.

Ved at bruge den rigtige rens, med de helt rigtige ingredienser og plejende egenskaber, når du skal vaske lædersofa, vil din sofa på ingen tid, få et nyt liv – ofte kræver det ikke mere end få minutter. 

Generelt skal en sofa i ægte læder, altid beskyttes mod kraftig varme samt kulde, samtidig med at du altid bør skærme sofaen fra at stå i direkte sollys.

Fedtede fingre, mad eller tøj kan efterlade grimme pletter på din sofas overflade, hvorfor det ofte er nødvendigt med et specielt rensemiddel og læderfedt til sofa, for at bibeholde læderets flotte udseende og bløde komfort.  

TIPS & RÅD: Sådan fjerner du klistermærker fra møbler og vægge

Korrekt rens af lædersofa på den nemme måde

Fordelen med en sofa i læder er, at den er forholdsvis nem at holde.

Ægte læder er et naturligt materiale, hvorfor du næsten aldrig finder to ens lædersofaer, og det er derfor vigtigt at sørge for at bruge det rigtige produkt til brug af ​​rensning af lædermøbler. 

Skal du i gang med at rengøre din lædersofa, handler det om at gå forsigtigt til værks.

Her får du en række af små tips til, hvordan du kan gøre rengøringen på den bedste måde.

  • Tør støv af med en mikrofiberklud eller støvkost 
  • Fjern pletterne så snart du opdager dem 
  • Brug læderrens sofa eller læderplejer sofa beregnet til lædersofa 
  • Husk altid at køre i cirkler 
  • Lad læderrensen tørre ind i læderet, cirka 5 minutter

Vil du gerne rense lædersofaen helt til bunds, er det vigtigt at vide hvilken lædertype der er tale om, for at give sofaen den bedste og mest effektive behandling. 

Som afslutning bør du altid polére lædersofaen med en afsluttende lædercreme eller læderfedt til sofa.

Dette hjælper til med at bibeholde læderets naturlige udseende, smidighed og bløde overflade, så du kan have glæde af din lædersofa mange år frem i tiden. 

TIPS & RÅD: Hvilken pære til gulvlampe skal jeg vælge?

Rengøring af forskellige typer lædermøbler

Selvom det måske kan lyde besværligt og tidskrævende, så er det ret nemt at rense dine lædermøbler på egen hånd. Langt de fleste lædermøbler er behandlet direkte fra fabrikken, hvorfor de til dagligt, ofte bare kræver en enkelt støvklud, for at se flot ud.

Har du en lædersofa der er fremstillet i råt læder, betyder det samtidig at din sofa er mere modtagelig overfor skidt og snavs.

Hvorfor det en gang imellem er nødvendigt med en lidt større rengøring, end hvad en almindelig klud er i stand til at klare. 

Hvor let din sofa er at rense, afhænger i høj grad af, hvilken type læder din sofa er lavet af. Her er det vigtigt at finde det helt rigtige plejemiddel til lædermøbler, så du undgår at din sofa hurtigt bliver grim og slidt at se på.

Til det findes der flere forskellige lædertyper, blandt andet anilinlæder, semianilin læder, dækfarvet læder, BY-CAST læder og bonded læder. 

Kilde: Bolius.dk 

Anilinlæder, semianilin læder og dækfarvet læder

Anilinlæder er en naturlig og “nøgen” læder, som ofte er meget modtagelig overfor både fedt og snavs.

Bliver en sofa i anilin læder beskidt, handler det om at reagere hurtigt, hvis du vil nå at komme pletten til livs. Anilinlæder er kendt for at få en flot patina, hvilket mange mennesker synes godt om. 

Den ikke gennemfarvede semianilin læder, er forholdsvis nem at rengøre, fordi denne læder er behandlet med et dæklag, hvilket gør sofaen meget slidstærk og holdbar.

Dækfarvet læder er en type læder, hvor læderstrukturen er delvis uklar. Denne lædertype er meget nem at rengøre, og modstår samtidig mange af dagligdagens brugspåvirkninger.

TIPS & RÅD: Hvilken pære til natlampe bør du vælge?

BY-CAST læder og bonded læder

BY-CAST læder er også kendt som PU-læder. Denne læder er produceret at oksehuder, som til sidst påføres et lag polyurethan (PU).

Plastmaterialet polyurethan, giver sofaen det velkendte blanke og glatte udseende, hvilket gør denne lædertype særdeles praktisk og slidstærk. 

Til sidst findes der sofaen, der er fremstillet i bonded læder. Bonded læder er en lædertype, der er baseret på polyurethan eller vinyl. Bonded læder er et meget smidigt og lækkert produkt at røre ved, men har ingen af læderets oprindelige egenskaber. 

Kilde: Møbelkompagniet.dk

Dette skal du være opmærksom på

Når du skal i gang med at vaske lædersofa samt bruge en læderrens sofa, er det som sagt ikke alle produkter, der er lige egnet til alle slags lædersofaer.

Du bør derfor, inden du går i gang, altid være opmærksom på hvilken en lædertype du har med at gøre. 

Der findes flere forskellige produkter, som du helt sikkert skal holde dig fra, hvis du gerne vil bibeholde sofaens flotte udseende og bløde komfort. Du bør derfor altid undgå disse produkter: 

  • Undgå helst sæbespåner med parfume 
  • Undgå supermarkeds sulfo helt og aldeles
  • Undgå meget billige klude til rens af lædersofa

Til sidst bør du altid fjerne eventuelle pletter med det samme, for at undgå grimme skjolder.

Ligeledes er det også en god ide, løbende at friske din lædersofa med et godt plejemiddel til lædermøbler, for eksempel en god lædercreme eller læderfedt til sofa.

Søger du en ny sofa? Så har vi disse artikler på du kan læse mere om.