Er du en af de mange mennesker, der varmer din bolig op med enten olie eller naturgas, så overvejer du måske også at skifte til varmepumpe? Mulighederne for at skifte til en ny varmepumpe er næsten uendelige, hvorfor der er gode chancer for at finde en løsning, der er god til netop din bolig. Samtidig er der også gode chancer for at finde en løsning, du kan spare penge på elregning.
Faktisk er gevinsten ved at skifte så stor, at du i mange tilfælde vil kunne tjene investeringen hjem på relativt kort tid. Læs med her, hvor vi giver dig svaret på, om det kan kan betale sig at skifte til en varmepumpe, samt hvilke typer af varmepumper, du kan vælge mellem.
Kan det betale sig at skifte til varmepumpe?
En af de største årsager til at skifte til en varmepumpe, er de store besparelser, der ofte kan ses på varmeregningen. Med en varmepumpe, får du mulighed for at få billig varme hele året rundt.
Faktisk vil de fleste husstande, kunne skære helt ned til 60% af den nuværende varmeregning, hvilket er værd at overveje, hvis man tænker på de stigende priser de fleste mennesker oplever i dag på dagligvarer osv.
Derfor bør du skifte et moderne varmepumpesystem
I sommerhuse og kolonihavehuse, har et varmepumpesystem, længe været en populær løsning, når huset skulle varmes op. Men nu er turen også kommet til helårsboligen, da der i dag findes en masse robuste løsninger, der er udviklet til at egne sig specielt godt til det nordiske klima.
Derfor vælger mange også at skifte til en varmepumpe, ene og alene fordi der er rigtig mange fordele forbundet herved.
En af de fordele, der er ved at vælge en varmepumpe er, at du kan indstille den efter behov. Der findes sågar løsninger, som du kan betjene via din mobiltelefon eller ved hjælp af en fjernbetjening, hvilket endvidere giver dig mulighed for at styre varmen, så du opnår mindst muligt varmespild.
Opvarmning af bolig med olie eller gas er dyrt
Det er relativt dyrt at opvarme en bolig, særligt hvis du opvarmer boligen ved hjælp af olie eller gas. Vælger du en varmepumpe, udnytter denne mere energieffektivitet end mange andre varmekilder. Ved at skifte til en varmepumpe, kan du opnå en besparelse mellem 4.000 kr. til 10.000 kr., på dit årlige varmeregnskab.
Men det er ikke det eneste, for ved at skifte kan du endvidere opnå et energitilskud samt fradrag, når du skal købe og installere din nye varmepumpe.
Varmepumper til alle typer boliger
Der findes flere forskellige slags varmepumper, og hvilken type du bør vælge, afhænger af hvor varmepumpen skal bruges, samt hvor stort behovet for opvarmningen er.
Der findes i alt tre forskellige slags varmepumper, en luft til luft varmepumpe, en luft til vand varmepumpe og et jordvarmeanlæg.
En luft til luft varmepumpe fungerer ved, at trække varmen ud af luften. Pumpen opvarmer luften til varme, som kan bruges til at varme boligen op. Denne type pumpe består af en udedel og en indedel. En type som denne er ideel at bruge i mindre huse, i et sommerhus eller som et supplement til en allerede eksisterende elvarme.
Placering af varmepumpe
En luft til vand varmepumpe, kan både bruges til at opvarme din bolig, men kan også bruges til at opvarme vandet i boligen. Denne varmepumpe skal placeres uden på huset, og trækker på samme måde som luft til luft varmepumpen, varmen ud af luften.
Ved hjælp af en kompressor, kommer temperaturen af kølemidlet i pumpen, yderligere op, og sendes herefter til en varmtvandsbeholder, som varmer vandet op i boligen. En luft til vand varmepumpe, koster fra 60.000-90.000 kr., alt afhængig af kvalitet, samt hvor i boligen pumpen skal installeres.
Jord til vand varmepumpe
Jord til vand varmepumpen, et såkaldt jordvarmeanlæg, er det dyreste anlæg, omend også det mest effektive. Denne type trækker varmen ud af jorden, og ikke ud af luften. En type som denne kræver et stort område, hvorfor det er vigtigt at have et stort udeareal rundt om huset, for at denne type skal kunne fungere.
Som tommelfingerregel kræver dette anlæg, ca. dobbelt så stort et område, som det areal der skal opvarmes i boligen. Jordvarmeanlægget er stabilt, og kræver et lovpligtigt årligt eftersyn. Til gengæld skal du søge om tilladelse hos din kommune, hvis du overvejer at installere et jordvarmeanlæg i din bolig.
Hent et tilbud varmepumpe – Det er gratis
Overvejer du at installere en varmepumpe i din bolig, er det altid en fordel at undersøge prisen på et anlæg først, da der kan være mange penge at spare. Undersøger du markedet for varmepumper, kan du nemt finde frem til hvilken løsning, der er den bedste til netop din bolig.
Det er gratis at indhente et tilbud på varmepumpe, og på mange hjemmesider finder du en integreret varmepumpe beregner, som du kan bruge for at indhente en pris.
På den måde kan du hurtigt og nemt, danne dig et billede af de økonomiske fordele der er ved at skifte fra din nuværende varmeløsning, til en luft til luft varmepumpe, en luft til vand varmepumpe eller et såkaldt jordvarmeanlæg.
Indhold hvor vi har søgt viden og kilder opdateres her:
- Bolius.dk – Opvarming af bolig – Skal du skifte til varmepumpe?
- Energifyn.dk – Er en varmepumpe en god investering?
- Danskvarme.dk – Hvorfor skifte til en varmepumpe?