Tjek af tagrender

Forår og efterår er det perfekte tidspunkt, hvis du skal efterse dine tagrender på huset. Det gælder både tjek af tagrender, men også hvis du har brug for rensning af tagrender. Vinterens våde og kold vejr, er hårde odds for husets tagrender, og en tilstoppet eller utæt tagrende, giver stor risiko for fugtskader på husets facade, sokkel og tag. 

Er du i tvivl om hvordan og hvad du skal gøre, for at få nogle flotte og velfungerende tagrender? Vil du samtidig vide, hvordan du sikrer dit hus mod skader, samt vide hvordan du tjekker tagrenderne på dit hus?

Så læs med lige her, hvor du kan blive guidet i, hvordan du bedst muligt tjekker dine tagrender, og hvordan du kan forhindre eventuelle skader i at opstå, så du kan bevare dit hus sundt og flot. 

Få 3 GRATIS tilbud på tagrenovering

Tjek dine tagrender og stop skaderne i tide

I løbet af et enkelt år, modtager dit hus omkring 100 tons nedbør, i form af nedbør som regn og sne. Det er hårde vilkår for husets tagrender, hvorfor du jævnligt bør tjekke dem, og ligeledes sørge for at vedligeholde dem, så du undgår unødvendige skader på dit hus. Det kræver blandt andet rensning af tagrender, samt reparation af tagrender. 

Tjek dine tagrender

Velfungerende tagrender og nedløb, har en stor betydning for husets levetid, samt for husets sundhed. Skader der forårsages af defekte tagrender, kan blandt andet være fugtskader, skimmelsvamp, og i værste fald frostskader, som kan forårsage store sprækker i husets vægge, når det fryser. 

Har du mistanke om, at tagrenderne på dit hus er defekte, eller vil du gerne sikre dig at husets tagrender, fungerer som de skal, så er det meget vigtigt at du tjekker dem jævnligt. Det er derfor en god ide, både at tjekke og rense, dine tagrender mindst én gang om året – måske endda op til flere, alt efter hvor meget skidt og snavs tagrenderne bliver udsat for.

Vent ikke og få et tilbud på tjek af tagrender

Venter du med at rengøre dine tagrender, eller ender du med at gøre det for sent, kan den manglede vedligeholdelse, sagtens ende med at blive en halvdyr fornøjelse.

Det er altid boligejernes ansvar at vedligeholde huset, hvilket også gælder for de tagrender, der er monteret uden på dit hus, og dermed også reparation af tagrender. 

En tagrende der ikke er vedligeholdt, kan forårsage store skader på boligen, blandt andet skimmelsvamp og råd, og sådanne skader bliver ikke nødvendigvis dækket af et forsikringsselskab. 

Når det kommer til pris på rensning af tagrender pris, så handler det i første omgang om, at finde ud af om, tagrenderne skal skiftes, eller om du kan nøjes med at reparere skaderne. 

Sådan passer du selv på dine tagrender

Som boligejer er det dit ansvar, at tagrenderne udenpå huset, altid er rene og tætte. Tagrender kan renses hele året, men vil du spare dig selv for at skulle rundt om huset, flere gange om året, så er det en god idé, at rense dem i efteråret efter bladene er faldet af træerne. På den måde er tagrenderne også klar til vinterens sne og nedbør. 

Pas på dine tagrender

Få 3 GRATIS tilbud på tagrenovering

Vil du sikre dig selv, at der er et godt gennemløb i tagrenderne, kan du med fordel gå udenfor en dag det regner. På den måde kan du nemt høre, om vandet løber rigtigt ned i nedløbsrøret. Alternativt kan du bruge vandslangen – men sørg for at skrue helt op for vandet. 

Er der en utæthed i tagrenden, kan du lappe den, blot ved hjælp af simple midler. Til tagrender i plast, findes der reparationstape, men er dine tagrender fremstillet af zink eller kobber, skal du til gengæld have fat i en blikkenslager.

Forebyg problemer med tilstoppede tagrender

Bor du et sted, hvor der ofte er nedfald fra omkringliggende træer, kan det være en fordel at komme problemet med tilstoppede tagrender til livs, på en mere smart måde. Her kan du med stor fordel bruge et tagrendenet, der er beregnet til at ligge ovenpå tagrenden.

Et tagrendenet hjælper til med, at blade og smågrene ikke sætter sig fast i tagrenden, og på den måde sætter en stopper for vandløbet i tagrenden.

Et tagrendenet er designet til at tage imod det værste skidt, og du behøver derfor ikke at rengøre dine tagrender så ofte, som hvis der ikke var noget net. Alligevel bør du dog huske på, at nettet alligevel kræver en rengøring jævnligt, hvis de skal have den ønskede virkning.

En helt anden og mere dramatisk måde, som du kan forhindre tagrenderne i at stoppe til, er selvfølgelig også at fælde de træer der står tættest på dit hus. Disse er ofte grunden til, at tagrenderne på huset stopper til, og ikke de træer der står længere væk. 

5 klassiske problemer alle husejere har

  • Nedfaldne blade, smågrene og jord har tilstoppet tagrenden
  • Er der mos fra taget, kan dette nemt glide ned, og dermed sætte en stopper for regnvandet. Vandet vil samle sig, og fryser det samtidig, vil vandet udvide sig, og ødelægge samlingerne i tagrenden
  • Nogle tagrender er for små, hvilket betyder at der ved kraftig regn, ikke er plads nok, og vandet flyder derfor over
  • Er tagrenderne begyndt at blive utætte i samlingerne, er det tid til at skifte dem ud. Dette gælder især for gamle tagrender, der nemt kan rammes af huller og små revner, hvilket gør dem utætte
  • Sidder tagrenden for lavt, i forhold til selve tagbelægningen på huset, vil dette resultere i, at vandet ikke vil løbe ned i tagrenden

Få et gratis tjek – Hvis du ønsker en helbredsvurdering

Står du med nogle tagrender på dit hus, som ikke nødvendigvis er i den bedste stand, og er du i tvivl om, hvad der er bedst at gøre. Så kan du med fordel få et gratis tjek, inden du vælger at udskifte alle tagrenderne på huset.

Flere virksomheder tilbyder et gratis tjek af dine tagrender, hvilket betyder at tagrenderne bliver gennemgået af en professionel fagmand. Herefter vil du modtage en rensning af tagrender pris, så du kan tage stilling til, om du vil have tagrenderne renset. 

Ved et tjek, vil der blandt andet blive kigget på, reparation af tagrender, og om det kan svare sig at skifte eventuelle revnede tagrender ud med nye. 

Når du får tjekket husets tagrender, og får en rensning af tagrender pris, er det ikke sikkert at du ved hvad det vil ende med. Måske er tagrenderne i langt bedre stand end ventet – måske skal der helt nye tagrender til. 

Uanset hvad, så kan du ved hjælp af et tjek fra en professionel fagmand, få at vide hvad der er det bedste at gøre i din situation. Det gælder uanset om udsigten er nye tagrender på hele huset, eller om det blot handler om en gang maling. 

I den sidste ende, bør du altid sørge for at tjekke husets tagrender. Særligt hvis du vil forhindre og forebygge eventuelle skader, skimmelsvamp og fugt i dit hus frem i tiden. 

Indhold hvor vi har søgt viden og kilder opdateres her: